Футболният свят преживява тежко новините за различни сърдечни заболявания на играчите.

Понякога развоят за пострадалите футболисти е трагичен.

Представяме ви някои от починалите заради сърдечни проблеми футболисти:

Марк-Вивиен Фо

Марк-Вивиен Фо почина по време на мач на националния тим на Камерун. През 2003-а година Фо колабира на терена в мач от турнира за Купата на Конфедерациите в Лион, Франция и по-късно почива в боницата. Тогава той е едва на 28-години.

Миклош Фехер

Унгарският футболист почина на терена в мач на клубния му тим Бенфика в Португалия. Сърдечен удар покоси играчи през 2004-а година. Фехер не бе навършил 24 години. Миклош Фехер влиза от резервната скамейка, асистира за победата, получава жълт карон. След това се усмихва и колабира...

Стефан Толески

Македонският футболист на ФК Напредък си отива на 22 години през 2002-а. Колабира по време на двубой на своя отбор и по-късно почива в болницата.

Антонио Пуерта

Футболистът на Севиля почина на 22-годишна възраст. Пуерта колабира на терена по време на мач на своя Севиля срещу Хетафе през 2007-а година. Испанският национал се свлече на тревата, но после дойде на себе си и напусна терена на крака. Малко по-късно отново колабира в съблекалнята на отбора, приет е в болница и изпада в кома. Лекарите установяват, че е получил сърдечен удар. Не успяват да спасят живота му.

Патрик Екенг

Камерунецът си отива през 2016-а година. Колабира по време на мач на своя Динамо Букурещ срещу Виторул Констанца. Почива два часа по-късно в болницата. Резултатите от аутопсията показват, че Екенг е бил с уголемено сърце, удебелени сърдечни стени и деформирани коронарни артерии.