Фенове нахлуха на терена и прекратиха дербито на Мелбърн между Сити и Виктъри в австралийското първенство. В мелето бе разбита главата на един от играчиет и реферът бе принуден да свири край на мача още в 22-ата минута при 1:0 за Сити.
 
Скандалът тръгна от агитката на Виктъри зад едната врата. Феновете издигнаха няколко транспаранта  срещу шефовете на А-лигата, които ден по-рано обявиха, че финалът на първенството, който винаги от създаването му е в Мелбърн, в следващите три сезона ще се играе в Сидни. И на други мачове от кръга имаше протести срещу това решение, като се смята, че то е взето по изцяло комерсиални причини. Мелбърн е футболната столица на Австралия, а Виктъри е най-популярният отбор в страната.

По терена полетяха няколко факли и димки, а вратарят на Сити - Том Глоувър върна една от тях по феновете на съперника. Тя падна пред сектора им, а стотина от тях нахлуха да се саморазправят с него.  Глоувър бе уцелен и с метална кофа по главата, която сериозно го окървави. След намесата на полицията той бе качен в линейка и закаран в болница. В мелето пострада реферът Алекс Кинг, както и други футболисти от двата отбора.