За трети пореден сезон Фейенорд завършва с трофей. След като през 2016 г. грандът от Ротердам триумфира с Купата на Холандия, а миналата година спечели и титлата, сега пак се окичи с второто по значение отличие в Ниската земя. 

"Червено-белите" спечелиха напечения финал с АЗ Алкмаар с 3:0 и така прибавиха 13-а Купа на Холандия във витрината си. Единствено Аякс е печели по-често този трофей - 18 пъти. 

Николай Йоргенсен откри за Фейенорд в 28-та минута, след като от метър добави топката в мрежата, след като преди това вратарят на АЗ беше избил удар с глава от упор, но нямаше какво да направи при добавката. 

Почивката дойде при този резултат, а голямата звезда на ротердамци Робин ван Перси сложи точка на интригата в 54-та минута. Тогава Стивън Бергхуис го изведе зад защитата и той с прекрасен прехвърлящ удар направи 2:0. 

Това пречупи АЗ Алкмаар и макар до края на мача тимът да изпусна няколко шанса да намали, не си личеше как Фейенорд може да изпусне трофея. И за да умре интригата окончателно, тимът на Джовани ван Бронкхорст отбеляза и трети гол. 

Той дойде в продължението на редовното време и беше дело на Йенс Тоорнстра, с което беше сложена точка на спора. След края на битката феновете и играчите на гранда от Ротердам се радваха, а АЗ Алкмаар страда, защото за втора поредна година губи финала.