Шампионът на Нидерландия Фейенорд не се бави много и увеличи проблемите в Аякс (Амстердам), след като в доиграването на прекратения мач през уикенда добави още едно попадение и оформи крайния резултат на 4:0.

Мексиканският национал на Фейенорд Сантяго Гомес добави още един гол, за да оформи хеттрика си в доиграните днес 34 минути. Срещата приключи без публика пред празните трибуни на Йохан Кройф Арена.

Срещата по програма трябваше да се проведе на 25-и този месец, но в 56-ата минута съдията Сердар Гьозюбуюк реши да я прекрати, след като на два пъти публиката на домакините от Аякс правеше обстановката невъзможна. До този момент резултатът беше 3:0 в полза на гостите от Ротердам. Полицията трябваше да използва водни струи и газ, да са разпръсне тълпата извън стадиона.

БГНЕС
13 снимки

Днес Хименес се нуждаеше само от три минути след подновяването на играта, за да вкара. Фейенорд така или иначе не промени поведението си и контролираше събитията на терена и в доиграването днес. Игор Пайшао стреля, вратарят на Аякс (Амстердам) Джей Гортер отби топката, но тя попадна в Хименес, който без да се бави стреля в мрежата.

Всъщност това е едва втори случай, когато Фейенорд вкарва четири гола във вратата на Аякс като гост, а с победата събира 14 точки и се изкачи на 3-о място в класирането. Начело с по 15 са ПСВ Айндховен и АЗ Алкмаар.

Поражението увеличи проблемите за старши треньора Морис Стейн, чието бъдеще в клуба остава под сериозна въпросителна. След фиаското в неделя Аякс уволни техническия директор Свен Мислинтат, който назначи Стейн. По-рано днес пък часове преди подновяването на мача оставката си подаде и Пиер Еринга, административен директор и отговорник за процесите в клуба.

Аякс има само една победа от началото на сезона и с 5 точки е две позиции над зоната на изпадащите. През миналата година те пропуснаха да се класират в Шампионската лига за първи път от 13 години и сега стигнаха до групите на Лига Европа след елиминиране на Лудогорец (България).