Отборите на Фейенорд и Славия Прага изиграха страхотен двубой, но не успяха да излъчат победител в първия сблъсък помежду си от 1/4-финалите в Лигата на конференциите. Срещата завърши при резултат 3:3.

За домакините се разписаха Луис Синистера (10’), Маркос Сенеси (74’) и Оркун Кьокджю (86’), докато за гостите точни бяха африканците Питър Олайинка (41’), Ийра Сор (68’) и Ибрахим Траоре (90+5’).

Първото полувреме премина почти изцяло под диктовката на домакините. Още в 10-ата минута ротердамци откриха резултата. Луис Синистера получи на левия фланг, навлезе в наказателното поле, направи финт и с удар в близкия ъгъл отбеляза за 1:0.

Само три минути по-късно и Славия създаде първата си голова възможност в мача, като Йира Сор си освободи пространство пред наказателното поле и пробва диагонален шут, който мина до гредата.

Фейенорд обаче продължаваше да бъде по-опасният от двата тима и в 19-ата минута силен удар на Оркун Кьокджю се отби от напречната греда, а след това още два сериозни пропуска направиха и Тирел Маласия и Синистера, като ударът на първия мина опасно близо до гредата, а този на втория бе спасен от вратаря.

Славия обаче успя да изравни в 41-ата минута, когато Питър Олайинка се оказа в близост до вратата, първият му удар бе блокиран, но при втория опит той успя да промуши топката от малък ъгъл във вратата и да направи резултата 1:1.

Изравнителният гол даде още самочувствие на гостите и те стояха още по-стабилно през втората част. В 65-ата минута Йира Сор се отскубна зад защитата и останал сам срещу вратаря направи непростим пропуск.

Три минути по-късно нигериецът все пак се реваншира. След продълживетло мразбъркване в наказателното поле на домакините топката стигна до Иван Шранц, който я прати успоредно на голлинията, а Сор отблизо я засече във вратата за 1:2.

Нидерландците обаче успяха бързо да възстановят равенството. В 74-ата минута Сирил Десерс центрира отляво и Маркос Сенеси с тяло засече топката във вартата за 2:2.

В 86-ата минута Фейенорд стигна и до обрат. Оркун Кьокджю с прекрасно изпълнение от фаул не остави шансове на вратаря за 3:2.

Когато домакините вече се виждаха като победители, допуснаха голяма грешка в петата минута от добавеното време и позволиха на чехите да стигнат до равенството. При едно центриране от корнер се стигна до меле в наказателното поле, топката не бе изчистена добре и попадна в играч на Славия, неговият удар не се получи, но пък той прати кълбото в краката на Траоре, който с пета отблизо оформи крайното 3:3.

Така Фейенорд и Славия оставиха всичко за реванша след седмица, който се очертава да бъде изключително интригуващ.