Грандовете на нидерландския футбол Фейенорд и Аякс не се победиха в дербито на кръга в Ередивизи. Срещата на „Де Кайп“ в Ротердам бе от 17-ия кръг на местния елит и завърши при резултат 1:1, като домакините откриха резултата чрез бразилсакта си перла Игор Пайшао, а „божиите синове“ изравниха през втората част чрез Дейви Клаасен.

Първата ситуация в мача бе за Фейенорд – при един корнер Юриен Тимбер не изчисти добре и настана истинска суматоха пред вратата на Херонимо Рули. Аякс отвърна, създавайки много добър шанс за гол след атака отляво в средата на първото полувреме. Калвин Баси отправи чудесно центриране, но Мохамед Кудус не успя да открие.

В самия край на първата част Кудус пропусна втори страхотен шанс за амстердамци и веднага след това ротердамци откриха чрез Игор Пайшао.

Домакините можеха и да удвоят в самото начало на вторите 45 минути, но бразилецът Данило не успя в опита си да вкара. Малко след това Кудус се отчете с поредния си пропуск в срещата на „Де Кайп“.

Около 20 минути преди края на редовното време полузащитникът Дейви Клаасен възстанови паритета. Последният шанс в срещата бе за домакините от Фейенорд, но Рули изпревари Сантиаго Хименес и не позволи гол във вратата си.

Фейенорд остава на върха в класирането с 38 точки, три пред втория ПСВ Айндховен. Аякс пък е четвърти с пет пункта пасив от днешния си опонент. Твенте е трети с 34 пункта.

АЗ Алкмаар може да задмине амстердамци в таблицата, ако победи Фортуна Ситард.