Екваториална Гвинея записа впечатляваща победа с 4:0 над домакина на Купата на африканскиите нации Кот д'Ивоар в последен мач от група "А".

На Олимпийския стадион "Аласан Уатара" в Абиджан Eмилио Нсуе откри резултата в 42-ата минута. В добавеното време на първата част Кот д`Ивоар можеше да изравни, но гол на Ибрахим Сангаре бе отменен заради засада.

Екваториална Гвинея увеличи преднината си в 72-ата минута, когато точен беше Пабло Ганет. Три минути по-късно Емилио Нсуе с втория си гол в мача направи 3:0. Крайното 4:0 офирми Яник Буйла в 88-мата минута пред невярващите погледи на привържениците на Кот д`Ивоар.

Победата изкачи Екваториална Гвинея на първото място със 7 точки, колкото има и втория Нигерия, който победи с 1:0 Гвинея-Бисау след автогол на Опа Санганте в 36-ата минута. 

Кот д`Ивоар завърши на трета позиция с 3 точки и ще се надява на добро стечение на обстоятелствата в другите групи, за да продължи напред като един от четирите най-добри трети отбора. Гвинея-Бисау завършва на дъното без актив.

На осминафиналите Нигерия ще играе с втория в група "С", докато Екваториална Гвинея ще срещне третия от групите "С", "D" или "Е".