Мексико и Еквадор не успяха да се победят и завършиха при резултат 0:0 в последен двубой от група „B“ на Копа Америка. Хиксът на стадион „Стейт Фарм“ в Глендейл, САЩ бе добре дошъл за южноамериканците, които се класираха за елиминациите, докато мексиканците отпадат от турнира.

„Ацтеките“ трябва сериозно да съжаляват. Те на три пъти претендираха за неотсъдени дузпи в тяхна полза. В последния такъв случай в края на мача реферът дори първоначално посочи бялата точка, но след разглеждане на ситуацията със системата ВАР прецени, че трябва да отмени решението си.

Освен това и късметът обърна гръб на мексиканците, след като в 65-ата минута изстрел на Томас Хименес се отби от дясната греда.

Еквадор също имаше своите шансове в мача, но не успя да ги оползотвори.

В крайна сметка мачът завърши при нулево равенство и Еквадор запази втората си позиция в крайното класиране с актив от 4 точки, като отива на 1/4-финал, където ще срещне фаворита в турнира Аржентина. За Мексико пък участието в надпреварата приключва, след като отборът завършва на третото място също с 4 точки, но по-лоша голова разлика.