Отборът на Бешикташ съобщи за две положителни проби за новия коронавируса в клуба, три дена след като ръководството на Турската лига обяви намерението си сезонът да бъде подновен през юни. Лидерите в класирането Трабзонспор, шампионите Галатасарай и грандовете Фенербахче и Бешикташ са сред водещите клубове, които подновиха тренировки на малки групи по-рано тази седмица, като едновременно с това извършват и тестване на всички в отбора.

Един футболист от състава на Бешикташ и един член на треньорския щаб са заразени с COVID-19 и вече са започнали своето лечение, съобщиха от клуба. Вчера отборът на Фенербахче обяви за един случай на заразен с коронавирус.

В понеделник Турция обяви, че започва поетапно охлабване на карантинните мерки за борба с пандемията, като Турската футболна федерация планира да рестартира първенството на 12 юни. Страната се опитва и да организира домакинството на финала на Шампионската лига, който трябва да се състои в края на август, като е възможно в Турция да се проведат също така четвъртфиналите и полуфиналите на престижната надпревара, за да се намали до минимум пътуването между различни страни.