В никакъв случай тази класация не е проява на неуважение към определени отбори. По-скоро гледаме на нея като признание за качествата, които всеки един от попадналите в нея футболисти е демонстрирал през годините и продължава да го прави. Все пак си говорим за един неизбежен процес – всеки играч, който е готов да се развива и постоянно цели усъвършенстването на своите качества, рано или късно стига до етапа, когато надскача нивото на настоящия си тим. Стига той да не играе в гранд като Реал Мадрид, Барселона, Ювентус, Манчестър Сити, Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Арсенал, Челси, Байерн Мюнхен…

Дойде мигът и за втората част от обобщението ни за играчи, които към момента се представят много по-силно, отколкото някой е очаквал да го правят за актуалните си тимове.

ПЪРВАТА ЧАСТ НА КЛАСАЦИЯТА, В КОЯТО ЦЕЛЕНОСАЧЕНО НЯМА ПОДРЕЖДАНЕ, СИ ПРИПОМНЕТЕ ТУК!

В тази връзка остава в сила предишната уговорка: няма да посочваме играчи, които са част от грандовете в топ 5 първенствата на Европа, а също и доказани звезди, които вървят към заника на кариерите си (например Уейн Рууни и Златан Ибрахимович). Не очаквайте да видите имена като Мемфис Депай, Неймар, Килиан Мбапе, Еден Азар, Роберт Левандовски, Хари Кейн или Мо Салах. Идеята е да откроим една група от футболисти, които изглеждат готови да направят крачката към това да станат част от тим, попадащ сред футболния каймак на Европа.