Домакинът на Световното първенство по футбол през 2022-а година - Катар, поднесе голямата изненада в 1/4-финалите на турнира за Купата на Азия, изхвърляйки фаворита Южна Корея.

В Абу Даби момчетата на Феликс Санчес надделяха с 1:0 над своя съперник. Единственото попадение в срещата реализира атакуващият халф Хаким Абделазиз в 78-ата минута след асистенция на Аркам Афиф.

Халфът на Тотнъм и най-голямата звезда в турнира - Хьон Мин Сон, игра пълни 90 минути за своята родина, но така и не успя да й помогне да прогресира по-напред от 1/4-финал.

Отпадането ще позволи на Сон да се завърне в лагера на "шпорите" по-скоро. Това ще бъде добра новина за Маурисио Почетино, чийто тим страда сериозно от липса на основни състезатели - след контузиите на Хари Кейн и Деле Али, които се очаква да се завърнат през март.

В четвъртък вечер Тотнъм загуби с дузпи (след 2:2 общ резултат) от Челси в 1/2-финалите за Купата на Лигата, въпреки че водеше след първия мач с 1:0. Фундаментална роля за загубата изигра липсата на Кейн, Али и Сон. 

В следващата фаза Катар ще срещне победителя от двубоя между Обединените Арабски емирства и Австралия в полуфналите. За място на финала в другия полуфинален мач пък ще спорят Иран и Япония.