Отборът на Динамо Киев успя да стигне до минимален аванс от 1:0 в първия мач от третия квалификационен кръг в Шампионската лига срещу австрийския вицешампион Щурм Грац.

Срещата се изигра в полския град Лодз заради войната, която Русия оведе срещу Украйна на 24 февруари. Воденият от Мирча Луческу тим не бе играл официални мачове от декември миналата година до месец юли, но направи сериозна серия контроли с европейски тимове през лятото и резултатът се видя в миналия кръг срещу турския Фенербахче. След 0:0 в Лодз и 2:1 в Истанбул напред продължиха украинците.

В сряда вечерта Динамо стигна до попадение в 28-ата минута чрез Олександър Караваев. Атаката тръгна от защитника Владислав Дубинчак, топката попадна у Артьом Беседин, който комбинира с Караваев и с левия крак прати топката в мрежата.

Резултатът остана непроменен до края и оставя шансове и на двата тима да продължат напред, а реваншът е след шест дни в Грац. Победителят от двойката ще се изправи срещу Бенфика (Португалия) или Мидтиланд (Дания).

Вчера португалският тим спечели с 4:1. Ако Динамо отпадне ще попадне автоматично в групите на втория по сила европейски клубен турнир - Лига Европа.