Президентът на УЕФА Александър Чеферин сравни основателите на Суперлигата с вълкът от приказката "Червената шапчица", който изяжда бабата в произведението.

„Казват, че искат да спасят футбола, но истината е, че основателите на Суперлигата са вълкът, готов да изяде бабата. За щастие никой не умря от това. Тяхното поведение е проява на егоизъм, алчност, която е над солидарността. Срамна лъжа. Наследници вместо строители. Те се борят за финансова печалба, а не за трофеи.

Футболът е спорт за хората. Футболната приватизация е мит и трябва да се промени. Шампионатите са крайъгълният камък на нашия проект. Имаме подкрепата на ECA [Асоциацията на европейските футболни клубове] и благодарим на Насер Ал-Хелаифи.

Ако пропастта между богати и бедни продължи да се разширява във футбола и в обществото, моделът може да не е жизнеспособен. Трябва да се направи нещо и за средната класа. За целта увеличихме броя на състезанията, например създадохме Лигата на конференциите“, каза Александър Чеферин на конгреса на УЕФА.