Чили продължава с разочароващото си представяне по време на световните квалификации в зона КОНМЕБОЛ. Възпитаниците на Рикардо Гарека допуснаха втора поредна загуба и общо четвърти мач без успех, след като паднаха с 1:2 в домакинството си на Боливия.

Гостите поведоха с попадение на Кармело Алхаранас в 13-ата минута, който засече пас на Роберто Фернандес.

Чили все пак изравни с доста куриозен гол в 39-ата минута. Тогава защитник на Боливия върна топката към вратаря си, който се подхлъзна и Едуардо Варгас отне кълбото и необезпокояван го търкулна зад голлинията за 1:1.

Боливийците, обаче, отново си върнаха преднината в края на първото полувреме. В първата минута от добавеното време отново Роберто Фернандес изработи гола, напредвайки отляво и намирайки Мигел Терсерос в наказателното поле, а той успя да прати топката във вратата за 1:2.

По този начин Боливия събра актив от 9 точки и излезе на седмото място във временното класиране. Боливицийте постигнаха и победа на чужда земя в квалификационен мач за пръв път в последните си 67 мача. Последният успех далеч от дома бе през 1993-а година срещу Венецуела. Чили остава на предпоследната девета позиция с едва пет спечелени точки и само една победа до момента.