Голямата звезда на Египет – Мохамед Салах, отново блестя за „фараоните“ и спомогна на родината си да се класира за полуфиналите от Купата на африканските нации. Това се случи, след като египтяните трябваше да стигнат до пълен обрат срещу Мароко от 0:1 до 2:1 след продължения.

Софиан Буфал даде превес на мароканците с попадение от дузпа след едва седем минути игра в Яунде. Това обаче не стресна египтяните, които константно търсеха изравнителното попадение, което падна в 53-ата минута, след като Мохамед Салах бе оставен непокрит след центриране от корнер в наказателното поле на съперника.

Египет - Мароко

източник: sofascore.com

Звездата на Египет довкара отблизо топката във вратата, след като стражът на Мароко я прати право в краката му и резултатът бе изравнен – 1:1.

Така се стигна до продължения, в стотната минута с изящен пас Салах видя Трезеге, за да може звездата на Астън Вила да даде аванс на „фараоните“ и да ги прати напред в турнира. До края на срещата мароканците не успяха да притиснат съперника си, като в заключителните минути дори Салах пропусна сам срещу вратата на Мароко, след като Бону бе тръгнал напред да помага за изравнителен гол, но без успех.

В полуфиналния си дуел Египет ще спори с домакина Камерун.