Трабзонспор сложи край на 11-годишната доминация на истанбулските грандове в турската Суперлига и за седми път в историята си стана шампион на южната ни съседка. Първата титла на „черноморската буря“ от 1984 г. насам стана факт след равенството 2:2 с Анталияспор. Тимът от Трабзон имаше нужда от една точка в мача, за да си гарантира първото място в шампионата.

След края на двубоя с тима от курортния град феновете на домакините нахлуха на терена от обзелата ги еуфория и отпразнуваха титлата заедно с любимците си, които имат едва две загуби през кампанията. Така три кръга преди края на сезона Трабзонспор има актив от 77 точки и аванс от девет пред Фенербахче. Трети е Коняспор с 64, на четири пред Истанбул Башакшехир.

Срещата иначе започна ударно за момчетата на Абдула Авджъ, които поведоха след 180 секунди игра чрез Андреас Корнелиус. В 51-ата Анталияспор изравни чрез Аласан Ндао, а пет по-късно Фреди изпусна дузпа. Точно 11 минути след изравнителното попадение Дорукхан Токьоз даде отново преднина на Трабзонспор преди Хаджи Райт да донесе точката за гостите в 80-ата минута.

За последно отбор извън Истанбул беше печелил титлата през 2010 г., когато Бурсаспор стана за първи път в историята си шампион на Турция. Предишните шест шампионатни титли на тима от черноморския град са от края на 70-те и началото на 80-те години, когато Трабзон е бил истински доминант в турския елит.