С огнище на COVID-19 в отбора и множество проблеми с контузени Ривър Плейт посрещна колумбийския Индепендиенте (Санта Фе) в турнира Копа Либертадорес само с 11 налични здрави играчи, а халфът Енцо Перес- играл в Европа за Валенсия и Бенфика, застана на вратата.

Hо въпреки това Ривър спечели с 2:1 и вече има 9 точки от пет мача в група D на турнира и заема 1-о място.

След като има вече сериозна бройка нови случаи заразени с коронавирус, в Ривър Плейт такива се оказаха 20 футболисти, други пък са с футболни контузии. Четиримата им вратари също са сред заразените, а опитите на клуба да регистрира пети и шести вратар от втория отбор и от школата на клуба не бяха уважени от континенталната конфедерация (КОНМЕБОЛ).

Така се оказа, че в навечерието на мача те имат точно 11 здрави футболисти, а 36-годишният ветеран Енцо Перес сложи ръкавиците след един ден тренировки за този пост. Изобщо съставът не беше инкак балансиран, тъй като имаше хора, които играха на тотално непривични постове.

Отборът на Индепендиенте (Санта Фе), чийто най-голям успех в турнира са два полуфинала, а през този сезон все още няма победа в групата, не създаде почти никакви сериозни проблеми за Енцо Перес на вратата.

Напротив- домакините от Ривър откриха резултата още в 3-ата минута чрез Фабрицио Анхилери, а само след още три Хулиан Алварес удвои преднината им. Келвин Осорио върна едно попадение за гостите в 73-ата минута и така отнеха шанса на Перес да запише дори и суха мрежа при дебюта си на вратата. Въпреки това, Перес беше избран за играч на мача и след края му си взе наградата.

Пет минути преди края на мача гостите дадоха шанс за изява и на 15-годишния си талант от школата Олман Маккормик.