Бешикташ победи с 3:1 у дома Галатасарай в голямото дерби на 32-ия кръг на турската Суперлига. "Черните орли" трябваше да правят обрат, за да завържат още повече битката за титлата в южната ни съседка. "Джим Бом" са лидери във временното класиране със 70 точки, а Фенербахче е втори с три по-малко. Двата отбора имат да изиграят още пет мача до края на първенството, като се изправят един срещу друг в последния кръг. Бешикташ е трети с 65 точки, но и мач повече. 

Гостите откриха резултата на "Водафон Парк" в 20-ата минута. Тогава Милош Рашица намери Мауро Икарди в наказателното поле. Аржентинецът от няколко метра, оставен непокрит, не сбърка. В 35-ата минута "черните орли" изравниха. Ромен Саис засече с глава центриране от корнер на Артур Масуаку за 1:1. 

В 58-ата минута домакините направиха пълен обрат. Виктор Нелсон сбърка и позволи на Амир Хаджиахметович да му отнеме, след което босненцът нямаше проблеми и да реализира за 2:1. 

Крайният резултат оформи Венсан Абубакар. Камерунецът получи от Валентен Розие, справи се с двама защитници и матира вратаря за крайното 3:1.