Отборът на Бенфика се класира за четвъртфиналите в Лига Европа след победа с 3:0 след продължения срещу Динамо Загреб и общ резултат 3:1.

Задачата на португалския тим не бе никак лека, като Бенфика поведе с 1:0 и при този резултат в края на редовното време се стигна до продължения, тъй като Динамо бе победил със същия резултат в първия мач.

В добавените две по 15 минути обаче футболистите на Бенфика не оставиха съмнения в превъзходството си, въпреки че и Динамо имаше своите шансове, макар и редки. Хърватският отбор игра доста защитно в редовното време и чак в 71-ата минута се пропука за 0:1, което значеше продължения. Още в първото продължение обаче португалците вкара на два пъти и така си осигуриха класиране напред в турнира.

За Бефника се разписаха бразилецът Жонас, Франсиско Ферейра в 94-ата и Алекс Грималдо в 105-ата минута. Бенфика остана с човек по-малко през първото продължение, в 104-ата минута след червен картон за Петър Стоянович.

Домакините имаха няколко възможности още през първото полувреме, но не стигнаха до попадение. Андрия Живкович прати топката над вратата на хърватския тим в 23-ата минута от средно разстояние.

Бенфика увеличи натиска си в минутите преди почивката и бе близо до гол. В 38-ата минута Пици преодоля няколко защитници на Динамо и стреля, но Доминик Ливакович реагира навреме. Рафа Силва пък насочи топката към долния десен ъгъл на вратата на загребчани в 42-ата минута, но пак Ливакович бе последна преграда пред гола и резултатът остана 0:0.

През второто полувреме домащкините продължиха да търсят попадение, с което да върнат реалните си шансове за краен успех. Динамо обаче изчакваше евентуални пробойни в състава на съперника и в 52-ата минута Бруно Петкович отправи изстрел от обещаваща позиция, но Одисеас Влаходимос внимаваше на вратата на Бенфика.

Само минута по-късно Алекс Грималдо на свой ред не успя да преодолее стража на Динамо Загреб.

Защитата на хърватския тим все пак рухна в 71-ата минута. Жонас получи удобна топка от от Пици и не сгреши за 1:0 в полза на Бенфика.

Португалският тим продължи с атаките, като в 77-ата минута Рубен Диаш намери топката с глава, но последва само корнер. Минута по-късно бразилецът Жонас също пробва мерника си, но Доминик Ливакович отново не позволи попадение. Жонас отправи удар и в 79-ата минута, но вратарят на Динамо Загреб за пореден път демонстрира зрелищно спасяване.

В продължението на редовното време хърватският тим опита да нанесе болезнен удар срещу Бенфика, но вратарят на домакините Влаходимос се намеси решително и двубоят отиде в продължение.

Продълженията започнаха с опасна атака за гостите. Марио Гавранович можеше да изравни за Динамо, но стреля право в стража на Бенфика. Минута по-късно Пици пък направи пропуск за португалците след добра намеса на Ливакович.

Бенфика обаче нанесе втория си удар в 94-ата минута. Франсиско Ферейра се разписа за 2:0, с което даде на тима си голям тласък за краен успех.

Гостите от Динамо Загреб вече нямаше какво да губях и погледнаха по-настоятелно към вратата на противника. Амер Гояк пропусна отлична възможност за хърватите, пращайки топката вдясно от вратата.

Ситуацията за Динамо стана още по-тежка след като Петър Стоянович остави тима си с човек по-малко в 104-ата минута. Словенецът получи два жълти картона и съответно червен след непремерена реакция към рефера.

Бенфика не чака дълго, за да се възползва и в 105-ата минута със страхотно изпълнение от разстояние испанецът Алекс Грималдо покачи на 3:0, подпечатвайки класирането на португалския гранд на четвъртфиналите в Лига Европа. Пици пропусна нов шанс за Бенфика в 110-ана минута, а две по-късно Яи Атиемвен на свой ред пропиля възможност за гостите и пасивът на загребчани остана 3 гола.