Байерн Мюнхен се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига, след като се наложи с 7:0 над Шахтьор Донецк в мача-реванш между двата състава от осминафиналите на Шампионската лига. Първата среща завърши 0:0, а на „Алинац Арена“ след голове на Томас Мюлер, който се разписа на два пъти /едният от дузпа/, на Жером Боатенг, Франк Рибери, Холгер Бадщубер, Роберт Левандовски и Марио Гьотце баварците си подпечатаха престоя в следващия етап.

Двубоят започна по кошмарен начин за Шахтьор, който още в 3-ата минута остана с човек по-малко на терена. Олександър Кучер спря непозволено атака на баварците, минала от дясно. Той спъна в наказателното поле Марио Гьотце, за което получи директен червен картон, а главният рефер посочи и бялата точка. Зад топката застана Томас Мюлер, който с хладнокръвен удар направи 1:0. Същевременно поглед към статистиката показва, че това е най-бързият червен картон в Шампионската лига. До момента първенството държеше Валериен Исмаел от Вердер в мача срещу Интер от 14 септември 2004-а година. Тогава играчът на немците бе изгонен в 5 минута и 25 секунда.

След гола и числения превес на терена, баварците започнаха да диктуват умело събитията, а в 7-ата минута дойде пробив на Роберт Левандовски и последвал опит от негова страна за комбинация с Томас Мюлер, но без успех.

Не бяха минали и 20 минути игра, когато Хосеп Гуардиола трябваше да прави смени. Ариен Робен получи контузия и се наложи да напусне терена, а неговото място зае роденият през 1990-а година Себастиян Роде.

В 29-ата минута дойде едно изключително разбъркване в наказателното поле, а Франк Рибери стреля, но право в ръцете на Андрей Пятов. Натискът на домакините продължи по осезаем начин, и така в 34-ата минута авансът на немския шампион набъбна на 2:0. Марио Гьотце напредна от дясно и центрира в наказателното поле. Томас Мюлер свали с глава към Роберт Левандовски, който стреля, но Андрей Пятов първоначално изби. След това обаче топката се озова в Жером Боатенг, който се разписа.

Спречкване между играчите на двата състава помрачи страстите в 38-ата минута. Тогава Дъгас Коща извърши грубо нарушение срещу Франк Рибери. В резултат на това, грешникът бе декориран в жълто, а картон със същия цвят получи и Жером Боатенг, заради острата си реакция.

Второто полувреме головата тирада на Байерн продължи, а на терена имаше само един състав. В 49-ата минута Франк Рибери направи резултата класически след невероятен удар по земя, който намери долния ляв ъгъл на вратата на Пятов – 3:0. Няколко минути след това Томас Мюлер записа втори гол в сметката си в тази среща. След центриране от ляво от аутлинията, топката стигна до Мюлер който се разписа от около 12 метра - 4:0. В 63-ата минута Холгер Бадщубер насочи топката с глава, Пятов я докосна, но въпреки това, тя влетя в мрежата му. В 75-ата минута Роберт Левандовски отбеляза гол, след като завърши комбинация с Бастиан Швайнщайгер, а три минути преди края на редовното време, Марио Гьотце отбеляза седмия гол за гръмкото 7:0.