Отборът на Рейнджърс победи с минималното 1:0 Селтик в голямото дерби на 22-ия кръг от шотландската Премиършип. Единственото попадение падна в 70-ата минута и бе автогол на капитана на „детелините“ Калъм МакГрегър. Гостите играха и с човек по-малко от 62-ата минута, след като бе изгонен Нир Битон.

Дербито днес започна с отбелязването на трагичната годишнина - преди 50 години на "Айброкс" 66 привърженици губят живота си, а над 200 човека са ранени, когато част трибуната на стадиона се срутва при напускането на зрителите след мач между Рейнджърс и Селтик.

Гостите доминираха изцяло през първата част, като отправиха цели 11 удара по посока на вратата на Алан МакГрегър, който обаче се отчете с добри намеси.

Темпото в началните минути на втората част беше монотонно, но до 62-ата минута, когато Селтик останаха с човек по-малко. Алфредо Морелос се откъсваше сам отдясно, а това принуди централния бранител на гостите Нир Битон да го фаулира, а главният съдия му показа директен червен картон.

Това даде импулс на домакините, които тръгнаха в предни позиции и стигнаха до попадението двадесет минути пред края на срещата. Капитанът Джеймс Таверниер центрира от корнер, където на близката греда Жое Арибо отклони с глава топката в рамото на Калъм МакГрегър и тя влетя в собствената му врата за 1:0.

До края на двубоя Рейнджърс контролираха спокойно двубоя и не допуснаха да бъдат изненадани.

С тази победа възпитаниците на Стивън Джерард остават лидери с 62 точки, с цели 19 повече от големия си съперник, който е на втората позиция. Момчетата на Стив Ленън обаче са с три мача по-малко.