Атлетико Минейро спечели Суперкупата на Бразилия по футбол, след като се наложи във финала над Фламенго с 8:7 след изпълнение на дузпи. Успехът бе изключително драматичен и дойде след изпълнението на цели 24 наказателни удара., които последваха 2:2 в редовното време.

Мачът обикновено се игра между шампиона в Серия А и носителя на Купата на Бразилия, но тъй като през 2021-ва Атлетико спечели и двата трофея, Фламенго бе поканен да играе в мача, като подгласник в първенството. 

Игнасио Фернандес изведе Атлетико напред в резултата, но Габриел Барбоса изравни 11 минути след началото на второто полувреме, довкарвайки топката, след като удар с глава на Бруно Ернандес бе спасен Самият Бруно Ернандес изведе напред тима от Рио де Жанейро, но Хълк отново изравни четвърт час преди края на редовното време.

При дузпите и двата отбора вкараха първите си 5 удара, но след това Фламенго 3 пъти изпусна да реши мача, след като играчи на Атлетико Минейро бяха направили пропуски от бялата точка. Вместо това Хълк вкара 12-ата дузпа за Атлетика, а вратарят на тима Еверсон спаси удара на Витиньо.

Победата бе перфектен старт за треньорската кариера на Антонио Мохамед. Аржентинецът пое тима на Атлетико през януари след напускането на Кука.