Аржентина се класира за четвъртфиналите в турнира Копа Америка, след като победи с 1:0 Парагвай и събра 7 точки от 3 мача в група А. В тази среща Лионел Меси изигра своя мач номер 147 за страната си и изравни рекорда на Хавиер Масчерано.

Победата с 1:0 на стадиона в столицата Бразилия е втори успех на турнира, както и 16-и мач подред без поражение за аржентинците- серия, която започва от загубения полуфинал на Копа Америка 2019.

Единственото попадение в мача вкара Алехандро Дарио Гомес още в 10-ата минута, който получи невероятно подаване от Анхел ди Мария. На 2-ото място е Чили с 5 точки, пред Парагвай с 3, Уругвай с 1 и Боливия без актив.

Аржентина почти вкараха и втори гол, минути преди края на първото полувреме, но автогол на Хуниор Алонсо беше отменен с ВАР заради засада на аржентинците преди центрирането.

След почивката парагвайците заиграха доста по-атакуващо, като много активен по лявото крило беше играчът на Нюкасъл Мигел Алмирон.

За Аржентина Серхио Агуеро изигра първия си мач с националната фланелка от ноември 2019-а година насам, но не беше особена опасност за вратаря Тони Силва. Лионел Меси и Анхел ди Мария стартираха един до друг в средата на терена и показаха добра комбинативност.

В другата среща от групата автогол на Артуро Видал оформи крайния резултат на мача Уругвай- Чили 1:1, като за урусите това е и първа точка. Едуардо Варгас откри за чилийците в 26-ата минута, а Видал си вкара автогол в 66-ата, след като пресата на Луис Суарес си оказа решаващото значение за това. Преди почивката попадение на Уругвай беше отменено с ВАР, въпреки че противниците им имаха превъзходство във владенеето на топката.

През втората част в отбора на Мартин Ласарте настъпи умора, което позволи на урусите да стигнат до точката. Следващата среща на Чили е с Парагвай, докато Уругвай играе с Боливия след два дни.