Армения шокира като гост тима на Уелс и го победи с 4:2 насред Кардиф в срещата от програмата на Група „D” в квалификациите за Евро 2024 в Германия. Сблъсъкът бе ръководен от родния ни топ рефер – Георги Кабаков.

Домакините от Уелс започнаха по-силно мача и заслужено откриха след само 10 минути игра, когато Даниел Джеймс прати топката във вратата на съперника.

Арменците обаче не чакаха много и съвсем скоро осъществиха пълен обрат. Първо Лукас Зелараян изравни в 19-ата минута, а в 30-ата Гран-Леон Ранос извде гостите за първи път напред в резултата.

През втората част гостите от Армения не допуснаха отпускане и дори продължиха възходящата си линия с трети гол. Това се случи в 66-ата минута, когато Гран-Леон Ранос вкара второто си попадение за вечерта.

Много скоро обаче Уелс доказа, че не си е казал последната дума и Хари Уилсън намали изоставането на отбора си до един гол в 72-ата минута.

Това продължи съвсем кратко и в 75-ата минута Армения си върна преднината от два гола, когато се разписа Лукас Залераян, с което окончателно сложи край на спора.

Домакините дори завършиха срещата с човек по-малко, след като Кабаков показа директен червен картон на Кийфър Муур в 78-ата минута.

С победата арменците се върнаха в битката за второто място и вече имат три точки - с една по-малко от днешния си съперник и втория Хърватия, който обаче днес почиваше заради ангажиментите си в Лигата на нациите. В следващия кръг Уелс гостува на Турция, докато Армения приема Латвия.