Треньорът на хърватския национален отбор (до 20 г.) Огнен Вукоевич бе арестуван от полицията в Загреб заради заплахи за убийство към семейството си, съобщава Ютарний лист. 
 
Органите на реда потвърдиха, че срещу бившия футболист се води криминално разследване. 
 
Вукоевич се прибрал вкъщи пиян и заплашил, че ще убие жена си, сестра си и майка си. Сигналът до полицията бил подаден от член на семейството.
 
Полицията претърси дома на бившия халф на Динамо Загреб и Динамо Киев, за да установи дали има огнестрелно оръжие. Ако бъде открито, 36-годишният Вукоевич ще бъде съден.
 
В близките дни прокуратурата трябва ще реши дали да постанови постоянното му задържане.
 
Огнен Вукоевич има 55 мача и 4 гола за националния отбор на Хървтия в периода 2007 - 2014 г. Той беше скаут на тима на Мондиал 2018, където се забърка в скандал, довел до отнемане на акредитацията му. След победата над Русия с дузпи на 1/4-финала на световното първенство със защитника Домагой Вида публикуваха видео в социалните мрежи, в което казват: "Слава на Украйна! Тази победа е за Динамо Киев и за цяла Украйна!"

Поведението им беше разтълкувано като политическа провокация и от ФИФА глобиха с 15 хиляди швейцарски франка Хърватския футболен съюз.