Бившата световна и олимпийска шампионка по футбол Хоуп Соло бе арестувана за шофиране в нетрезво състояние, съобщиха от полицията в САЩ. В колата й са били и две деца, за които се предполага, че са нейните 2-годишни близнаци.
 
Според доклада задържането е станало в четвъртък на паркинг пред мол в Уинстън-Сейлъм, Северна Каролина. Освен за шофиране в нетрезво състояние, бившата вратарка е обвинена още в оказване на съпротива при арест и застрашаване здравето на децата. Тя е била освободена от ареста и трябва да се яви в съда на 28 юни.

Полицията твърди, че свидетел е забелязал, че Соло е припаднала на волана и е стояла така повече от час при включен двигател, докато двете деца са били на задната седалка. На мястото е дошъл полицай, който е усетил миризма на алкохол, а бившата футболистка е отказала да си направи тест. Соло е добра познайничка на полицията и това не е първият й арест.

Адвокатът на Соло – Рич Никълс, публикува съобщение до медиите, но отказа да отговаря на въпроси, като уточни, че и клиентката му няма да го прави.
 
„По съвет на адвоката си, Хоуп не може да говори за ситуацията, но тя иска всички да знаят, че децата й са нейният живот. Тя е била пусната веднага и се е прибрала при семейството си. Историята е по-симпатична, отколкото предполагат обвиненията и тя няма търпение да се защити“, казва Никълс.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hope Solo (@hopesolo)

Хоуп Соло живее с бившата звезда на американския футбол Джеръми Стивънс, който е баща на близнаците. Тя има 202 мача за националния отбор на САЩ, с който е световна шампионка от Канада 2015 и два пъти печели олимпийското злато - Пекин 2008 и Лондон 2012.