Отборът на Англия победи Бразилия след изпълнение на дузпи в първото издание на сблъсъка за трофея "Финалисима" в женския футбол, който се срещат европейския шампион срещу първенеца от Копа Америка.

На стадион „Уембли“ в Лондон футболистките на Англия надвиха Бразилия след 1:1 в редовното време и 4:2 при последвалите дузпи. Англичанките удължиха серията си без поражение на 30 двубоя.

Мачът на „Уембли“ събра 83 132 зрители, а билетите бяха разпродадени още пред октомври. Това бе втори пореден трофей на този стадион за състава на Англия, който победи Германия на финала на Европейското първенство през 2022 година пред 87 192 души, поставяйки рекорд за среща по футбол за жени на Стария континент.

Ела Туун даде преднина на домакините в 23-ата минута с 16-ия си гол за националния отбор на Англия. В третата минута на добавеното време на срещата Андреса Алвес отбеляза за 1:1 и крайният изход на мача бе решен след изпълнение на дузпи. Англичанките пропуснаха само веднъж, а бразилките сгрешиха на два пъти и загубиха битката за трофея.

При мъжете през юни 2022 година Аржентина надигра Италия с 3:0 и ликува с купа "Финалисима“. /БТА