Аякс и ПСВ Айндховен не успяха да се победят на „Йохан Кройф Арена“ в голямото дерби на Нидерландия и завършиха наравно при резултат 1:1 в двубой от 20-ия кръг на Ередивизи.

И двата гола паднаха през първото полувреме. За домакините от Аякс се разписа Стивън Бергхаус в 19-ата, а в 34-ата Люк де Йонг възстанови равенството. В последните минути амстердамци бяха тези, които искаха повече победата, но страхотните спасявания Валтер Бенитес запазиха точката за гостите от Айндховен.

Дебют за амстердамци записа бившият капитан на Ливърпул Джордан Хендерсън, който пристигна от саудитския Ал Итифак миналия месец. 33-годишният полузащитник започна като титуляр и остана на терена през цялата среща.

След това равенство ПСВ продължава да върви без загуба и има цели 13 точки аванс пред втория Фейенорд. Аякс пък продължава впечатляващия си възход след лошия старт на сезона и вече е пети, като изостава с шест пункта от третото място, което дава право на участие в предварителните кръгове на Шампионската лига.