Всеки ден из Европа и по света има стотици различни футболни мачове. Едни по-важни, други по-маловажни. Истината е, че след известно време забравяме повечето двубои дори на любимите си отбори. Има обаче и едни други мачове. Тези, които завинаги остават в съзнанието. Тези, за които ще разказваме на децата и внуците си. Тези, при които си спомняш ясно точно къде си бил, с кого и какво точно си правил, когато двубоят е бил в действие.

Такъв ще остане и един двубой, случил се преди точно 3 години - 3 години, а сякаш бе вчера. На 8 юни 2014 година "Естадио Минейрао" в Бело Оризонте домакинът на Световното първенство Бразилия, големият фаворит в турнира, се изправи в полуфинален сблъсък с един от другите фаворити Германия.

Очакванията бяха за сблъсък между два много класни отбора. Това, което се случи през 90-те минути обаче бе нещо, което и най-големите фенове на Бундестима надали са очаквали. Защото на терена имаше само един отбор - този, воден от Йоги Льов, който направи немислимото и нанесе най-тежкото поражение в историята на "кариоките", прието в Бразилия като национално унижение.

Всичко започна с гол на Томас Мюлер в 11-ата минута преди да дойдат едни незабравими 6 минути, в които германците вкараха невероятните 4 гола! Мирослав Клозе удвои аванса в 23-ата минута като по този начин нанесе още един удар на бразилците, задминавайки Роналдо като футболистът с най-много голове на Световни първенства - 16. Тони Кроос в 24-а и 26-а минута и Сами Кедира в 29-ата направиха резултата на полувремето 5:0.

Но това не бе всичко. Играещият на много по-ниски обороти през втората част Бундестим вкара още две попадения чрез Андре Шюрле в 69-а и 79-а минути преди в последните секунди да дойде почетният гол за Бразилия, дело на Оскар.

Така по този изключително болезнен начин "кариоките" се сбогуваха с мечтата за триумф у дома. Германия пък се класира за финала срещу Аржентина, където стигна до мечтания завършек.