Градоначалникът на Бургас Димитър Николов призова феновете на футбола да дойдат на стадион „Лазур” за финала на Европейското първенство за юноши до 17 години максимално рано. 

Двубоят между Франция и Германия стартира в 20 часа, но вратите на стадиона ще бъдат затворени за публика след 19 часа. Причината – мерки за сигурност, тъй като на „Лазур” се очаква сериозно количество публика

"Церемонията стартира малко след 18:30 часа, така че до началото на мача хората вътре на стадиона ще могат да се забавляват много. Повече от 500 бургаски деца от местните спортни школи проявиха голямо желание да участват. Поканили сме да участва и духовия оркестър на Военноморските сили. Ще се постараем да се представим на ниво и с това закриване да дадем заявка, че можем да кандидатсваме и за труги такива турнири”, заяви Димитър Николов.

Той подари икона на свети Николай на Стилиян Петров, а малко след това двамата получиха фланелки от фенклуба на Нефтохимик. 

"Европейското първенство за юноши до 17 години бе една изключителна възможност за Бургас, Стара Загора, Сливен и Созопол да се презентират. Успях да се срещна с ръководителите на всички делегации на турнира и тяхното мнение е, че условията и отношението към тях са били на едно високо ниво", каза още кметът на Бургас.

"Община Бургас е подготвила цялата церемония по закриването на турнира. За нас ще бъде чест да покажем възможностите на град Бургас пред президента на УЕФА Мишел Платини и останалите гости на финала. Това ще бъде една добра реклама на града ни – освен като домакин на такива спортни прояви, и като културен и туристически център", завърши Димитър Николов.