Старши треньорът на Динамо Загреб Ивайло Петев заяви, че в момента не вижда български футболист, който може да облече екипа на хърватския гранд.

„Амбициите в Динамо Загреб винаги са високи. Нормално е да са високи, защото клубът е на изключително високо ниво. Целта е една – да се спечели шампионската титла и купата на страната“, коментира Петев.

„На този етап не съм мислил дали може български футболист да облече екипа на Динамо Загреб. Доста футболисти прегледах през последния един месец. На този етап мисля, че не.“

„Шампионската лига е високо стъпало. Нашата група бе съставена от отбори от топ 10 на Европа. Изключително приятно усещане. Пожелавам го на всеки един мой колега.“

„Има сериозни различия между Лудогорец и Динамо Загреб. В Лудогорец има изключително опитни футболисти. В Лудогорец има играчи, които са част от отбора вече от четири-пет години. В Динамо от миналата година са останали само трима. В отбора има 16 футболисти, които са под 22 години. Това ми дава голяма амбиция. Тези млади момчета показаха доста сериозно ниво срещу Лион, Севиля и Ювентус. На мен това ми дава увереност, че ние ще успеем да направим това, което имаме поставено като цел“, добави бившият национален селекционер на България.

„В един мач от Шампионската лига играха седем футболисти под 21 години. В един кръг от българското първенство дали ще има 7 играчи под 21 години? Всичко тръгва от ДЮШ, за да може един ден отново да имаме тези успехи, които постигнахме през 1994 година“, каза още Ивайло Петев.