Отмяната на контролата между Белгия и Испания, заради страха от терористични атаки, предизвика много коментари за ситуацията в Европа. Вратарят на Левски Боян Йоргачевич тази сутрин се прибра в България точно от Белгия и разказа пред Гонг за обстановката.

„Вижда се, че има напрежение и нерви. Има страх в хората. Говорих и с някои мои приятели по телефона и положението е нормално, но се усеща малко напрежение. Брюксел е голям град, много хора от различни националности. Създава се едно усещане, че всяко нещо е съмнително. Всичко отворено, работи, но се усеща един страх и някакво напрежение в хората. Внимателни са. Не е точно като преди 10 дни например“, сподели Боян Йоргачевич.

„Играл съм няколко години в Гент и има приятели, а и в Брюж също. Всички са в шок и това е нормално. Брюксел е столица на Европейския съюз и всички се питат какво се случва в центъра на Европейския съюз. Има напрежение, доста полиция и определено контролът е повече. Но пък няма извънредно положение. Горе-долу всичко е наред, само се усеща някаква напрежение“, коментира още Йоргачевич.

За отмяната на контролата Белгия – Испания стражът заяви:

„Мисля, че сега добре да има респект и уважение към хората, които загубиха живота си. Мисля, че сега не е нито мястото, нито времето да има мач. Така биха се поставили хората на риск. Мисля, че в този момент е правилно да не се проведе мачът.“