Българският футболист Алекс Колев, който носи екипа на белгийския Геел сподели, че ситуацията в страната е напрегната след терористичните атентати в Брюксел.

„В къщи съм си. На 70-80 километра от събитията. Това, което вие чувате, виждам и чувам и аз, само че съм тук на мястото. Всички сме много шокирани и никой не може да повярва, че това се случва. Всички сме много агресирали към тези действия, терористични. Чух и четох, и си писах с приятели, че ще има протести. Не мога да кажа за какво точно става въпрос. Като цяло е пълна трагедия. Всички са много изнервени“, сподели за Гонг Алекс Колев.

„На места, където има много хора не пускат да се ходи. Призовават всички да си стоят в къщи. Не позволяват да се напуска или да се влиза в държавата. Общо взето всичко е много стриктно. В Брюксел всичко е отменено, тренировки и т.н“, каза още Колев и продължи:

„Човек си мисли, че може да е там между хората. На мен ми се случи тази година да пътувам четири или пет пъти и всеки един от нас може да се окаже там. Има едно голямо притеснение, че едва ли не може да излезеш на разходка и да стане такова нещо. Ужас голям. Още повече, че сега хората много повече се озлобяват срещу чужденците и почва да става кофти за нас чужденците, но ще видим до няколко дни какво ще стане.“

„В последните години вече с друго око гледат на чужденците. Малко по-расистки ми се струва. За мен вината е в самата Белгия, че допусна толкова много чужденци, бежанци и всякакви подобни, и да се стигне до тези неща. Като цяло има според мен гняв към всички чужденци. Екстремистите го правят това нещо, но знаете как стоят нещата. Очаквам да кажат дали ще имаме тренировка. Чакам и аз обаждане, защото не знам какво се случва“, завърши Алекс Колев.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS