Руската столица Москва ликува след победата на футболния отбор на Евро 2008 над Холандия. За първи път след разпада на Съветския съюз Сборная има такъв успех и вече е един от четирите най-добри на Стария континент.

Бомбички и фойерверки огласиха Москва, а атмосферата е сравнима може би, само с тази на Нова Година. Много от феновете бяха по улиците още преди края на мача, за да го гледат заедно на големи екрани и в спортни барове. От всички коли се веят руските трибагреници, а песни огласят московските улици.

Не по-малко празнична е атмосферата и в околността на Москва. В Красногорск фенове се събраха да отпразнуват победата на Централния площад на града.

ИТАР-ТАСС съобщи, че ситуацията навсякъде е под контрол и досега сериозни инциденти не са регистрирани. "Ние бяхме готови за предварително за такова развитие на нещата и са взети необходимите мерки за гарантиране на реда по улиците", заяви представител на милицията, като обясни, че преди срещата е бил увеличен броят и гъстотата на полицейските патрули, особено в центъра на града.