Селекционерът на датския национален отбор не обвини съдията за загубата на своя отбор срещу Испания с 1:2 снощи, но е на мнение, че неговите играчи са можели да вземат трите точки ако на терена е имало числено равенство.

Никлас Йенсен бе изгонен в 20-та минута за втрои жълт картон и веднага след това домакините упражниха тотален натиск, след като първите минути бяха за датчаните.

„Не мога да кажа, че загубихме заради съдията,” поясни Олсен.

„Загубихме защото пропуснахме голови възможности и защото първия жълт картон на Йенсен бе незаслужен. Когато бяхме 11 срещу 11, бяхме по-добри от испанците. Когато останахме с човек по-малко, всичко тръгна надолу.”

Испания се изкачи на трето място в група F, на точка след Дания, след тази победа, но Олсен смята, че неговият тим има сили да удържи на натиска и да се класира за финалите на Евро 2008.

„Трите точки ще им дадат усещане, че могат да се класират, но има още доста мачове, а и на нас ни предстоят срещи с отново с Испания, с Швеция и Северна Ирландия. Все пак ако бяхме успели да измъкнем равенство, то щеше да има стойността на победа.,” залючи Олсен.