Селекционерът на датския национален отбор Мортен Олсен няма да може да запише името си срещу едно велико постижение. Ако беше запазил поста си до Световното в Русия, той щеше стане треньорът с най-дълъг непрекъснат период на представителен тим в Европа. 

В момента бившият защитник е начело на "червения динамит" от 15 години. Всъщност, тази годишнина се навършва през юли, но реално той встъпи в длъжност още в края на 1999 г. Олсен обаче обяви, че след Евро 2016 напуска поста си.

Иначе лидер в тази класация в момента е легендарният Виторио Поцо, който се е задържал начело на Италия цели 19 години между 1929 и 1948 г. Този период обаче обхваща и Втората световна война, а през това време цели шест години "адзурите" не играят официални мачове. 

Към момента Олсен е пети в тази класация. Освен Поцо, пред него са още Хуго Майзъл, който е ръководил Австрия между 1919 и 1937 г., Пол Филип, който е бил начело на Люксембург от 1985 до 2001 г. и Уолтър Уинтърботъм, който е водил Англия между 1946 и 1962 г. 

Така той може само да изпревари Уинтърботъм и Филип, но не и да завоюва първото място в тази класация.