Световната купа по футбол и епидемията с ебола оглавиха класацията на най-споделяните теми от потребителите на Фейсбук по света през 2014 г., съобщи социалната мрежа.

Световната купа е била най-споделяното събитие в света, следвана от кризата с ебола, изборите в Бразилия, смъртта на актьора Робин Уилямс и предизвикателството "кофа с ледена вода". В топ 10 влизат още конфликтът в Газа, "Малейша еърлайнз", която загуби два самолета през годината, "Супер боул", протестите във Фъргюсън, щата Мисури, заради убития от полицията невъоръжен чернокож мъж и Зимните олимпийски игри в Сочи.

Но най-споделяната тема е варирала значително в различните страни. В САЩ ебола и предизвикателството "кофа с ледена вода" заемат първите две места, следвани от Робин Уилямс, "Супер боул" и протестите във Фъргюсън. Световната купа е под номер шест за американските потребители.

Във Великобритания най-споделяната тема е била референдумът в Шотландия, следван от предизвикателството "кофа с ледена вода" и Световната купа по футбол. В Австралия Робин Уилямс е на първо място, следван от премиера Тони Абът и "Малейша еърлайнз".

В Индия парламентарните избори са били най-горещата тема в страната, съобщава Фейсбук. На второ място е Индийската първа лига по крикет. В Мексико води Световното първенство по футбол, следвано от ареста на лидера на наркокартел Хоакин "Ел Чапо" Гузман и папа Франциск. В Испания основна тема е бил шампионатът по футбол, следван от политическия активист Пабло Иглесиас и Световното първенство по футбол.

В Германия най-споделяната новина е била победата на националния отбор по футбол на Световното първенство, следвана от Бундеслигата и певицата Хелене Фишер. Във Франция на първо място е Световното първенство по футбол, следвано от президента Франсоа Оланд и американския рапър Фарел Уилямс. В Бразилия най-обсъжданата тема са били изборите, следвани от домакинството на Световното първенство по футбол и ежегодния Карнавал./БГНЕС