Босът на Австралийската футболна федерация Бен Бъкли твърди, че има невероятен интерес към вакантния треньорски пост на „кенгурата”.

Гуус Хидинк беше наставник на Австралия на Световното първенство в Германия, след това холандецът напусна и пое националите на Русия. В момента временен наставник на страната от екзотичния континент е асистентът на Хидинк Греъм Арнолд. Той ще води австралийците на финалите на Азиатската купа.

Бен Бъкли заяви, че няколко от водещите имена в треньорския бранш проявяват интерес към работата: „Бях в Европа през последния месец и говорих с редица проспериращи треньори. Нещото, което обсъждахме в тези разговори бе успешното представяне на нашия отбор на световното първенство. Ние започнахме наблюдение върху някои от най-големите треньори в света, които биха имали желание да водят Австралия на следващия Мондиал. Много треньори искат да водят нашия отбор, тъй като играчите ни са добри и тимът има бъдеще.”

В последните месеци се говореше, че кандидат номер 1 за поста е настоящия треньор на Лион и бивш на Ливърпул Жерард Улие. В последствие слуховете бяха отречени от австралийска страна.