Със сериозни кадрови проблеми ще трябва да се справи селекционерът на Турция Фатих Терим за 1/2-финала на Евро’2008 срещу Германия.

Южните ни съседи отстраниха Хърватия след дузпи, но по време на мача дадоха свидни жертви, които ще ги лишат от почти половина отбор за решителния сблъсък с Бундестима.

Вратарят Волкан Демирел е наказан за още една среща след червения картон, който получи срещу Чехия (3:2). Това означава, че на вратата отново ще застане ветеранът Рюстю Речбер, който имаше главна вина за попадението на Иван Класнич в 119-тата минута на двубоя във Виена.

Защитникът Емре Ашък, както и халфовете Тунджай Санлъ и Арда Туран получиха втори жълт картон срещу „шахматистите” и ще трябва да наблюдават от трибуните срещата с Германия.

Освен наказанията в лагера на турския тим има и доста контузени: Освен Емре Гюнгьор, който е трайно контузен, извън строя са Емре Бельозоглу и Сервет.

Под въпрос пък са Тюмер и Нихат. Нападателят на Виляреал, който класира турците за 1/4-финалите с късни голове срещу Чехия, има проблеми с коляното, заради които бе сменен в продълженията на мача с Хърватия.