Хърватският гранд Динамо Загреб отново беше в България и демонстрира за пореден път защо е сред най-силните и продуктивни футболни академии в световен мащаб, обучавайки успешно по методологията си 70 български деца и юноши, както и 20 треньори.

В продължение на успешните събития с марка Динамо Загреб на родна почва през последните няколко години и в партньорство с единствения им официален сателит в България Динамо Варна, се проведе нов лагер и треньорско обучение на 6, 7 и 8 май 2023 г. В лагера се включиха 70 подрастващи футболисти на възраст между 8 и 14 години като някои от тях определено грабнаха окото на заместник-директора на Академията на Динамо Загреб Анджелко Иванжко и тийм мениджъра Тин Салатович, които присъстваха лично в морската ни столица и обучаваха децата и треньорите по методите на хърватския колос.

Самият Аджелко Иванжко сподели задоволствието си от организацията и провеждането на събитието, както и от качеството, което е видял във футболен аспект сред играчите и треньорите. В следващите две седмици ще бъдат обявени официално имената на селектираните български деца от хърватския щаб, които ще имат уникалната възможност да преминат пробен период в Загреб в академията на Динамо.

В рамките на трите дни по време на лагера във Варна се проведоха 6 тренировъчни сесии и три мастър класа на най-високо ниво, които показаха нагледно защо Динамо Загреб е сред водещите клубове в школуването на младите играчи и тяхната успешна реализация в професионалния футбол.

Плановете на Динамо Загреб в България продължават да са значими като следващите стъпки в стратегията им в страната ни са свързани с програма за идентифициране на таланти в няколко български града. Този проект отново ще бъде поверен на официалния им партньор в България Динамо Варна и ще се разгърне в рамките на целия следващ състезателен сезон 2023/2024.

Съвсем скоро ще бъдат и комуникирани детайлите около организацията и провеждането на програмата за идентифициране на млади таланти като до тогава от Динамо Загреб привестват българските деца и юноши да тренират умно, здраво и целенасочено всеки ден, за да са готови за това, което им предстои по футбония им път.