Мариана Ковачевич – лечителката, която цери болките на куп елитни футболисти в цяла Европа, е изчезнала безследно, показа разследване на сръбски журналист за „Дейл Мейл”. На Острова са заинтригувани силно от домакинята, която магически премахва най-различни травми на играчи от клубове, започващи от Манчестър Юн, и завършващи с българския Левски.

Само тази седмица при Мариана се лекуват Робин ван Перси, както и четирима футболисти на Ливърпул. Оказа се обаче, че „докторката” е изчезнала безследно. Причината – сръбските власти са започнали разследване на бизнеса й, тъй като е нерегламентиран. Вчера представители на здравното министерство са посетили къщата, в която Мариана Ковачевич приема своите пациенти, но там нямало никой. На адреса няма регистриран бизнес, а на постройката не пише нито номер, нито име. От здравната служба чакали цял ден, но безрезултатно, и се заканили да се върнат, но с полиция.

Ако бъде установено, че Ковачевич практикува без нужните документи, то клиниката й ще бъде затворена, докато се издаде разрешително. В Сърбия това отнема около два месеца. За всичко горепосочено обаче, е нужно да бъде открита Мариана.

Най-интересното е, че тя е изчезнала яко-дим само за часове, тъй като до сряда вечерта е продължавала да лекува. Същия ден през ръцете й мина Ван Перси, а само пет минути след неговото напускане пристигнаха Глен Джонсън и Фабио Аурелио. В четвъртък, научила за предстоящата визита от здравните, Мариана е изнесла моментално всичките материали, с които работи – включително плацента – и масата си за масажи, и оттогава никой не я е виждал. Освен може би Робин ван Перси, който вчера следобед напусна хотелската си стая в Белград, и се отправи в неизвестна посока.

За Мариана Ковачевич, местенето няма да е нищо ново – тя има пет или шест различни адреса в цял Белград, регистрирани в рамките на три години. Баскетболист от местния Партизан пък разкри, че тя често сменя и телефонните си номера.

Мариана е описвана като истинска митологична личност – „облича се шантаво”, има дълга черна гола, винаги е с тежък тъмен грим, кожени ботуши – само част от видяното от съседите й. Местен човек я сравнява с образа на Мортиша – героинята от филма „Семейство Адамс”. Тя рядко излиза сред хората, и работи в необичайни часове – като пример – Джонсън и Аурелио приключиха терапията си малко след полунощ, а след тях, до към 3 сутринта при нея бяха Юси Бенаюн и Алберт Риера.

Някои елитни клубове все още се съмняват в методите на Ковачевич. Миналата година Интер забрани на Деян Станкович да проведе лечение при нея. Лекарите на футболния Партизан също не разрешават на своите играчи да я посещават.