Вратарят на Ескелстуна Михаил Иванов коментира в специално интервю за „Спортно шоу Гонг“ по Дарик радио класирането на тима му за финала за Купата на Швеция. Юношата на Левски сподели, че никой не е очакваl подобен развой на събитията, при все съперника на неговия състав – АИК.

Иванов допълни, че стигнали до решителния мач срещу Хакен, той и колегите му се замислят каква ще е емоцията, ако триумфират.  

Иванов също така говори и за тежката контузия, през която премина, както и за живота му в малкото шведско градче Ескелстуна.

„Малко неочаквано се стекоха нещата. Лекувах контузия, кръстни връзки, близо 5-6 месеца, след това първенството бе в почивка. Проведохме подготовка, събраха се 8-9 месеца без игра. Тежеше ми. По стечение на обстоятелствата момчето, което играеше се контузи и аз трябваше да го заменя в този важен мач както за клуба, така и за мен. Нещата се развиха добре, не мога да съм недоволен. Много съм радостен как се получи всичко и че показах на какво съм способен и в Швеция“, започна Иванов.

„Не ми бе лесно в началото. Това ми е първата сериозна травма. С помощта на приятели и близки реагирах бързо и се мотивирах, за да се върна по-бързо на терена. Беше трудно, тъй като имах само два мача преди контузията. Това предразполага треньора а търси други варианти, да се съмнява в качествата ти, ни излязох от тунела и всичко се случи много добре. Нещата се развиха прекрасно“, допълни на Иванов.  

Град е Ескелстуна е близо до Стокхолм. Около 90-100 км. Не се слави с нищо, освен с миналото си град известен със своята металургия. Културните събития са малко, но се живее спокойно. Може навсякъде да се придвижваш с колело или пеша. Това е удобен вариант при все, че в днешно време трябва да се взимат мерки за въздуха“.

„Това е нещо доста хубаво, помага ти. Можеш да избираш различни маршрути. Аз се натоварвам по-малко, докато карам колело, отколкото кола. Градът е малък, не са задръстванията в София, стигаш навсякъде. Има велоалеи. Доста приятно е. Единствено зимата, когато навън е минус 15, трябва да си доста добре облечен. Както казват шведите – няма лошо време, има лоши дрехи. За всичко трябва да си подготвен“.

„Това е за първи път в историята на клуба да сме на финал за Купата. Мислим какво ще е, ако победим. Никой не очакваше да отстраним АИК. Те са с 10 пъти по-големи възможности от нашите, с по-големи традиции са. Ние сме нов отбор, който за втора година е в първия ешелон на Швеция. Но сме сравнително нов отбор, създадени през 2007. В момента наистина пишем история. Даже в града вече се говори за Лига Европа“.

Запитан как се е разбирал с Джанлука Курчи, който през миналата година бе вратар на тима, Иванов обясни: „Познавам се от 10 години. Той ме покани в Швеция. Никога не съм имал такава връзка с колега на моя пост. Страхотно приятелство стана в години. Трудно е в нашия спорт, при все, че сменяш отбори, трудно да изградиш такова приятелство. Разбираме се страхотно. Той ми се обажда след почти всеки мач. След последния мач 40 минути говорихме. Истинска ни е връзката и се подкрепяме“.