Президентът на УЕФА Мишел Платини върна часовник, подарен му по време на бразилския Мондиал от местната футболна федерация.

Първоначално Платини отказа да върне скъпата вещ с аргумента, че това е личен подарък, върху който е гравирано името му. След това президентът на УЕФА предложи да заплати сума, еквивалентна на цената на часовника - 25 000 евро.

Платини обаче бе натиснат да върне часовника от Комитета по етика на ФИФА. "Това е символичен подарък, който не е редно да бъде използван. Всички часовници, подарени от Бразилската федерация, трябва да бъдат върнати", заявиха от Комитета.

В крайна сметка Платини върна часовника, което бе потвърдено вчера от прессекретаря на УЕФА Педро Пинто. "Г-н Платини е върнал часовника на Бразилската футболна федерация и счита въпроса за приключен", заяви пред журналисти Пинто.

Мнозина виждат в историята с часовника лично отмъщение на президента на ФИФА Сеп Блатер, с когото Платини е в обтегнати отношения. Французинът искаше да се кандидатира за президент на ФИФА, но 78-годишният Блатер отказва да сдаде поста. /БГНЕС