Бившият президент на УЕФА Мишел Платини продължава да твърди, че забраната му да работи във футбола е несправедливост. Легендарният французин заяви, че ВАР вреди на играта, както и, че финансовият фейърплей е спасил клубовете от фалит.

„Участвам в най-важната и праведна битка в моя живот. Забраната ми бе огромна несправедливост и ще спечеля тази война“, заяви Платини.

„Ако не ме искат, тогава да не гласуват за мен, но не ме наричайте корумпиран. Това е нещо, което никога няма да простя“, добави още той.

„Въпросът за Манчестър Сити не беше за финансовия фейърплей, а по-скоро за дисциплинарни въпроси, тъй като те не оповестиха как стоят нещата. Създадохме го, за да намалим клубните дългове и те все пак спаднаха, което е много добра новина, защото след като удари пандемията от COVID-19, много от тях щяха да фалират“, каза французинът.

„Все още твърдя, че ВАР е лоша идея, защото не е част от нашата философия, а именно, че грешките са част от играта. Може да е отстранила няколко проблема, но е създал други. Ако го използвате за засади е добре, тъй като те са много трудни за разпознаване, но няма нужда ВАР за тълкуването на нарушенията. Това трябва да го решава съдията. Не бих въвел ВАР. Щях да направя всичко, за да покажа на хората, че това е грешка. Футболът е спорт за хората, няма нужда от телевизията“, заяви Платини.