Отстраненият президент на УЕФА Мишел Платини е доволен от начина, по който е преминало заседанието на апелационната комисия на Международната федерация по футбол ФИФА в Цюрих.

На него бе разгледана жалбата на Платини по решението на Етичната комисия към ФИФА за отстраняването му от футбола за период от осем години.

Преди началото на заседанието Платини заяви пред журналисти, че се бори срещу несправедливостта, а „ако е имал нещо, от което да се срамува е щял да се скрие в Сибир".

Комисията по етика на ФИФА обяви на 9 януари, че президентът на ФИФА Сеп Блатер и Платини са били уведомени с писма за мотивите за отстраняване от дейност в областта на футбола за период от осем години.

Самото решение бе публикувано на 21 декември. Обжалването на решението от страна на Блатер ще бъде разгледано на 16 февруари, като той, също както направи и Платини, ще присъства лично на заседанието.

В края на септември миналата година швейцарската прокуратура започна дело срещу Блатер във връзка с незаконен превод от 2 милиона франка по сметка на Платини. Преводът е бил извършен през 2011 г. за услуги, оказани в периода от 1999 до 2002 г. /БГНЕС


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS