Капитанът на националния отбор на Черна гора и нападател на Рома Мирко Вучинич бе избран за футболист номер 1 на Черна гора за 2007 година. Футболистът събра най-много точки в анкета, в която своите гласове дадоха треньорите и капитаните на първодивизионните отбори.

Това е второ поред подобно отличие за играча на Рома, тъй като той е притежател на наградата и за 2006 година. След него се наредиха Стеван Йоветич, Симон Вукчевич и Игор Бурзанович.

В анкетата за най-добър футболист, играещ във вътрешното първенство, първото място си поделиха полузащитникът Александър Недович /Гръбле/ и левият бек на /Могрен - Будва/ и на националния отбор Лука Пейович.

В анкетата за треньор номер 1 на Черна гора бе избран Милорад Джемба Маловражич, който от 20 години е старши треньор на ОФК Петоровац, съобщава още Българската телеграфна агенция. Отборът от град Петровац на Мору в момента е на 7-мо място в първа дивизия на Черна гора, в която участват 12 отбора.

На тържеството по повод връчването на наградите на най-добрите играчи и треньори президентът на футболния съюз Деян Савичевич каза: „Това бе изключителна година за нас. Нашият съюз стана пълноправен член на ФИФА и УЕФА, вече имаме първия шампион и първия носител на купата на нашата страна. Още от сега се радваме на препълнения стадион в квалификационния мач за световно първенство със сегашния световен шампион Италия, а ще се опитаме да бъдем достоен съперник и на останалите отбори от нашата група за Мондиал 2010.”