Старши треньорът на шампиона на Украйна Шахтьор Донецк Мирча Луческу, катастрофира тежко в Букурещ. Автомобилът на известния специалист се блъснал в джип на централния булевард “Василе Миля“ в румънската столица.

Вследствие на удара Луческу е със седем счупени ребра и хематом на гръдния кош. Едно от счупените ребра е предизвикало и кръвоизлив в белия дроб.

Треньорът е откаран в интензивното отделение на Университетската болница в Букурещ, където състоянието му е стабилизирано.

Собственикът на Шахтьор Ринат Ахметов е готов да изпрати личния си самолет, който да превози от Букурещ до Донецк ранения при катастрофата Мирча Луческу. Румънските лекари обаче не позволиха транспортирането на Луческу до украинска клиника.

„Състоянието на Луческу не е драматично, но е по-сложно от това, което мислехме преди. Оказа се, че са счупени не три, а седем ребра. Продължаваме изследванията и трябва да се уверим на 100 %, че счупените ребра не са засегнали други органи“, заяви пред журналистите от „ТВ Реалитатя“ главният хирург на Университетската болница в Букурещ Андрей Георгеску.

Той заяви, че няма да бъде чудно, ако се наложи хирургическа намеса, за да се елиминира кръвонасяданията и да се предотврати усложнение около гръдния кош. Лекарят каза още, че трябва да има и пълно потвърждение, че Луческу няма сътресение на мозъка.

Телевизията съобщи още, че Ринат Ахметов се е свързал със съпругата на треньора- Нели Луческу, и чрез нея се информира за състоянието му.