Отборът на Мьолде спечели трета шампионска титла на Норвегия, след като победи Викинг (Ставангер) с 2:1 като гост и четири кръга преди края има аванс от 13 точки пред 2-я Од Гренланд. Головете, донесли титлата вкараха Хармеет Сингх и Бьорн Бергман Сигурдарсон.

„Синьо-белите“ от Мьолде знаеха, че при победа ще станат шампиони, след като два часа по-рано единственият им сериозен преследвач Од Гренланд, допусна изравняване за 2:2 в добавеното време при гостуването на Аалесунд.

При това положение футболистите на треньора Тор Оле Скулеруд събраха 65 точки след 26 кръга, следвани от Од с 52 и Розенборг с 48.

Само 8 минути след началото на мача домакините от Ставангер, които са на 8-о място в класирането с 32 точки, откриха резултата с гола на Видар Нисяс, но след час игра от дузпа Сингхизравни. Исландският национал Сигурдарсон, който играе под наем от Уулвърхямптън, донесе победата в 78-ата минута.

„Ние показахме нашия отборен дух и спечелихме първенството. Невероятно е, защото е трета титла в последните четири сезона, а малко хора вярваха, че след промените в отбора и клуба имаме сили“, коментира авторът на първия гол Хармеет Сингх.

Първите две титли на Мьолде бяха дело на треньора и легенда на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер, който в момента е начело на Кардиф Сити. Заедно с него за Острова заминаха и трима футболисти, но въпреки това Мьолде отново спечели първенството. /БТА