Сръбският специалист Миодраг Йешич, добре известен на любителите на футбола в България, подписа договор като старши треньор на първодивизионния ирански футболен клуб Схахрдари от град Табриз.

"Преговарях с редица отбори от Казахстан, Саудитска Арабия, Турция, както и с българския Локомотив /Пловдив/, но в крайна сметка се спрях на Схахрдари, заяви пред БТА сръбският треньор Миодраг Йешич. Договорът ми е за една година, а заедно с мен ще бъде и моят помощник Дарко Обрадович, който е отличен специалист за физическа подготовка.

Табриз е петмилионен град, третият по големина в Иран, а населението е доста запалено, да не кажа лудо, по футбола". Миодраг Йешич е бивш старши треньор на българските отбори Славия, ЦСКА и Литекс.

Един любопитен факт: Миодраг Йешич за трети път започва работа като треньор в Иран: първият път бе през 2004 година, след което от Иран премина в ЦСКА и стана шампион на България. Вторият път бе през 2007 година, когато от Иран премина в Литекс и спечели купата на България.