Мино Райола се превърна в един от най-големите, но и най-противоречивите футболни агенти в света. Импресариото на играчи като Пол Погба, Златан Ибрахимович, Марио Балотели и други даде интерв пред италианското издание Република.

„Златан Ибрахимович се върна, за да се забавлява в Европа. Не бих могъл да си позволя последния етап от неговата кариера да бъде в Лос Анджелис. Тези шест месеца ще бъдат като последното турне на Куин с дълго отдаване на почит на „Сан Сиро”. Обмисляхме всяка оферта заедно със Златан. Трябва да сте напълно невежи, за да си мислите, че сам решавам къде ще играят моите играчи”, заяви Райола.

„Случаят със Златан е малко по-различен от този на Де Лихт. Ще видим как ще изглежда ситуацията след тези шест месеца. Но аз доведох холандеца в Италия. Всеки иска да стане най-добрият. Той ми каза: „Мино, искам да отида в Харвард на защитите”. Затова избрах Ювентус”, каза още той.

Райола също говори за една от най-противоречивите теми, свързани с дейността му като агент, а именно комисионните, които получава при сключване на сделките. Той разкри и за случаят на трансферирания в Борусия Дортмунд нападател Ерлинг Холанд

„Те зависят от заплатите на играчите, което е валидно за всички, които са избрали тази работа. Холанд? Италианците не знаят как да ценят талантите си, така че да не говорим за супер талантите на другите. Манчестър Юнайтед може да съсипе играчи като Марадона, Пеле и Малдини”, заяви агентът.

Той отговори и на въпрос дали е недоволен от факта, че Мойс Кийн не играе често за Евертън:

„Да, разстроен съм, но никога не бих го завел във Висшата лига, ако не говореше свободно английски, защото за италианец е много трудно да играе и да бъде приет в чужбина”, каза Райола и продължи.

„Ако Мойс Кийн бе останал в Ювентус, щеше да играе в Серия Ц. Евертън са много доволни от него. Просто му трябва време. Той е като Балотели. Трябва да подобри някои неща, защото има недостатъци. Евертън изискват много от него, но те нямат намерение да го изгонят”, добави още той.

Мино Райола обясни, че основната му цел е играчите, които представлява да достигнат най-високото ниво.

„Казвам ви честно, моята цел е да увелича портфолиото на играчите ми. Винаги се питам: „Какво бих направил, ако това е синът ми?” Парите са на последно място”, заяви Райола.